Fricandó. (Ternera en salsa)

Fricandó. (Ternera en salsa)

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Fricandó. (Ternera en salsa). It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Fricandó. (Ternera en salsa) is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It is simple, it is quick, it tastes delicious. They're nice and they look wonderful. Fricandó. (Ternera en salsa) is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Fricandó. (Ternera en salsa), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fricandó. (Ternera en salsa) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Fricandó. (Ternera en salsa) is 4 r. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Fricandó. (Ternera en salsa) estimated approx 60 minutos.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Fricandó. (Ternera en salsa) using 20 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve it.

El fricandó es un plato tradicional de la cocina catalana que se hace a base de filetes finos de carne de ternera y que casi siempre tiene setas . Junto con el estofado de ternera es uno de los pocos platos de la cocina tradicional clásica catalana que se hacen a base de buey o ternera. El fricandó se suelen hacer el día de antes por que aún gana más en sabor el plato, y también porque es una comida, que se puede calentar sin ningún problema y queda gustosisima !!!

La verdad es que me costó bastante lanzarme a hacer esta receta, es un plato buenísimo, de aquellos que pones en duda, como saldrá con la thermomix, así que en una de las clases que asistí de thermomix, le pedí a mi presentadora Asun que viniese a casa para hacerlo !!!.

Y contentísima !!!, porque el resultado es excelente

Gracias Asun !!!

Es una receta recomendada cien por cien !!!

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Fricandó. (Ternera en salsa):

  1. ---- Picada :
  2. 4 ñoras sin tallo y sin semillas
  3. 50 gramos almendras tostadas
  4. 50 gramos avellanas tostadas
  5. 3 nueces
  6. 1 puñado piñones tostados
  7. 4 - 5 dientes de ajo
  8. 1 ramita perejil (solo las hojas)
  9. ---- Fricandó :
  10. 25 gramos setas deshidratadas. (yo le he puesto boletus)
  11. 350 gramos agua caliente
  12. 300 gramos cebolla cortada a cuartos
  13. 2 - 3 dientes de ajo
  14. 100 gramos aceite de oliva
  15. 100 gramos tomate triturado. (natural o en conserva)
  16. al gusto Sal y pimienta
  17. 50 gamos de harina
  18. 800 gramos filete de ternera (de la culata de la espaldilla o llana) cortados en dos o tres trozos
  19. 1 cucharada picada (50 gramos)
  20. 100 gramos brandy o vino

Instructions to make to make Fricandó. (Ternera en salsa)

  1. Picada :
  2. Pon en el vaso limpio y seco las ñoras y pulveriza 5 seg/ vel. 6. (tiene que quedar bastante picadito)
  3. Añade las almendras, las avellanas, las nueces y los piñones y programa 7 seg/ vel. 6.
  4. Agrega los ajos y el perejil y programa 7 seg/ vel. 6. Comprueba que está bien triturado y si no es así, baja con la espátula los restos de picada de la tapa y del interior del vaso hacia las cuchillas y vuelve a triturar 5 seg/ vel. 7. Retira y reserva.
  5. Con estas cantidades obtendrás unos 200 gramos de picada. Utiliza 50 gramos para preparar el fricandó y guarda la picada restante en un tarro hermético en el frigorífico o bien congelala. Puedes utilizarla para otros guisos.
  6. Fricandó :
  7. Pon en un bol las setas con el agua para hidratarlas durante 15 minutos.
  8. Pon en el vaso la cebolla, los ajos y el aceite y programa 3 seg/ vel. 5.
  9. Sofríe 10 minu/ varoma/ vel. cuchara. (10 minu/ 120 grados/ vel. cuchara – TM 5)
  10. Agrega el tomate, salpimienta y programa 5 minu/ varoma/ vel. cuchara. (5 minu/ 120 grados/ vel. cuchara – TM 5)
  11. Salpimienta y enharina ligeramente la ternera y añade al vaso. Programa 2 minu/ varoma/ giro a la izquierda/ vel. cuchara. (2 minu/ 120 grados/ giro a la izquierda/ vel. cuchara)
  12. Incorpora la picada, las setas, el agua, el agua de remojarlas y el brandy. Programa 30 minu/ varoma/ giro a la izquierda/ vel. cuchara. ( 30 minu/ 120 grados/ giro a la izquierda/ vel. cuchara.
  13. Vuelca el contenido del vaso en una fuente y sirve.
  14. Nota :
  15. Es importante que la carne sea melosa.
  16. Puedes acompañar este plato con unas patatas al vapor. Ponlas en el paso 6 en el recipiente varoma.

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet plan to your personal tastes in time. Whether you wish to offer a recipe that utilizes fewer or more components or is a little bit essentially zesty, you can make easy adjustments to attain this goal. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental cooking abilities for novices you don't need to discover them yet just if you grasp some basic cooking strategies.

This isn't a full guide to quick and simple lunch dishes however its good food for thought. Hopefully this will get your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Quick Fricandó. (Ternera en salsa). Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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