Mermelada de calabaza

Mermelada de calabaza

Hey everyone, it is Louise, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Mermelada de calabaza. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Mermelada de calabaza is one of the most favored of current trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look wonderful. Mermelada de calabaza is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Mermelada de calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mermelada de calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Mermelada de calabaza using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Seguro que a muchos os sorprenderá la receta de hoy, ya que no es muy común el uso de la calabaza y aún menos en mermelada, pero os aseguro que si lo probáis repetiréis seguro.

Os recomiendo añadirle algún productor cítrico, como la ralladura de naranja que la aporta un gusto espectacular que combina perfectamente con la calabaza.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Mermelada de calabaza:

  1. 500 grs. calabaza (sin piel ni pepitas)
  2. 250 grs. azúcar
  3. 20 grs. zumo de limón
  4. Ralladura de 1 limón
  5. Ralladura de 1 naranja
  6. Canela en polvo

Instructions to make to make Mermelada de calabaza

  1. Con Thermomix:
  2. Cortamos la piel del limón y la naranja sin llegar a la parte blanca que amarga. Añadimos el azúcar y lo picamos durante 10 segundos a velocidad 5-7-10. Le añadimos la calabaza, el zumo de limón y la canela. Picamos durante 10 segundos a velocidad 5-7-10.
  3. Por último programamos 35 minutos a temperatura Varoma, velocidad 2. Ponemos el cestillo en lugar del cubilete para que no salpique. Una vez pasado ese tiempo lo ponemos 5 segundos a velocidad 6 y listo.
  4. Sin Thermomix:
  5. Cortamos la calabaza en trozos no muy grandes, dejándola sin piel ni pepitas. En una cazuela ponemos todos los ingredientes y dejamos que cueza durante 35-40 minutos hasta que veamos que la calabaza está perfectamente cocinada. Ya sólo queda pasarla por una batidora. Si os gusta encontraros algún trocito no lo paséis demasiado.
  6. Una vez haya templado vertemos en tarros de cristal y listo. Si hacéis mucha cantidad podéis cocerlos al baño María. Simplemente, en una olla alta, ponéis un paño de cocina limpio en la base (para que no reboten), e introducís los frascos y los cubrís de agua. Que hierva a fuego lento durante 20 minutos y listo. Ya tenemos conservas para una buena temporada.
  7. Podéis usar esta mermelada para acompañar tostadas clásicas con mantequilla, pero también queda muy bien con salados, como por ejemplo con unas tostas con queso de cabra. Es la ventaja de la calabaza, que sirve para todo. ¿Os animáis a probar?

As your experience as well as confidence expands, you will locate that you have much more all-natural control over your diet as well as adjust your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or more ingredients or is a bit more or less hot, you can make straightforward modifications to attain this objective. In other words, start making your recipes in a timely manner. When it comes to standard cooking skills for beginners you don't need to discover them but only if you master some simple food preparation techniques.

This isn't a full guide to quick as well as simple lunch recipes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Quick Mermelada de calabaza. Thank you very much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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