Kougelhopf o kugelhopf
Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Kougelhopf o kugelhopf. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Kougelhopf o kugelhopf is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It's simple, it is fast, it tastes yummy. They are fine and they look fantastic. Kougelhopf o kugelhopf is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Kougelhopf o kugelhopf, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Kougelhopf o kugelhopf delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Kougelhopf o kugelhopf is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Kougelhopf o kugelhopf estimated approx 75 minutos.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Kougelhopf o kugelhopf using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Una receta que me dio una amiga elena y es un pan dulce aleman que se come para Navidad y que se hace en un molde especial de kuogelhopf , también se hacen en moldes chiquitos individuales , y en un molde de plumcake especial de pan .
Explicado de método tradicional y Thermomix y en sí es un panetone , así que con la misma receta tanto esta como el otro que tengo publicado que es alsaciano y es con masa madre podéis hacer un panetone , yo recomiendo que lo hagáis en un robot que amase, o en una panificadora , puesto que es la masa muy blanda y yo he acabado amasandolo en la Thermomix , porque se te pega todo en las manos
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Kougelhopf o kugelhopf:
- 120 ml leche
- 3 huevos
- 210 gr mantequilla sin sal
- 1 cdta sal
- 90 gr azúcar
- 530 gr harina de fuerza ( no harina leudante )
- 20 gr levadura fresca de panadería o un sobre de la seca
- Almendras marconas enteras en el fondo de cada canaleta del molde y unas cuantas laminadas por la masa y uvas pasas
- O, manzanas a trocitos y pasas
- 150gr O, manzana y pepitas de chocolate
- O, fruta escarchada cortada a trocitos pequeños
- Kirs o ron
Steps to make to make Kougelhopf o kugelhopf
- Pon a marinar las pasas en ron o kirs si escojes poner pasas,
- Pon a calentar la leche, que este solamente tibia para deshacer la levadura
- En un bol echa la harina y haces un agujero echas la leche con la levadura y la mantequilla a temperatura ambiente los huevos,y el azucar,lo amasas un poco que se junte todo y lo sacas fuera en el marmol enharinado, lo amasas 5 min y le añades la sal, vuelve amasar 10 minn y le echas lo elegido si es las pasas con las almendras o con la manzana echas las pasas con el licor elegido
- Deja la masa tapada con papel film y un trapo de cocina que doble volumen ( al echar las pasas con el licor se hace mas blanda la masa asin que recomiendo que la pongais otra vez en el bol
- En la Thermomix 1 min v-1 t-37 y agregas la levadura le das unas vueltas v-5
- Luego echas los huevos, la mantequilla reblandecida, y pro v- 6 unos minutos que se mezcle todo. Luego echas la harina, la sal y mezclas 15 seg v-6 y luego 3 min v- espiga. Dejar reposar la masa dentro del vaso hasta que salga y echar lo elegido y mezclar otros dos min
- Engrasar u enharinar un molde especial de kouglhop de esos redondos con agujero en medio y alto ahora mirare de poner la foto en mis cacharros de cocina o en uno especial de plumcake de pan, no poner masa más de la mitad puesto que sube luego
- Dejar que suba de volumen unos 15 o 20 min y luego meterlo en el horno frío a 200º eso hará que termine de subir
As your experience and confidence grows, you will certainly locate that you have much more natural control over your diet regimen and also adapt your diet plan to your personal tastes in time. Whether you intend to offer a recipe that makes use of less or more ingredients or is a little basically spicy, you can make simple modifications to achieve this goal. Simply put, start making your dishes on time. When it comes to standard food preparation abilities for newbies you do not need to discover them however just if you grasp some basic cooking methods.
This isn't a total overview to fast and also very easy lunch dishes but its excellent something to chew on. With any luck this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food How to Prepare Homemade Kougelhopf o kugelhopf. Thank you very much for your time. I'm confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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