Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina

Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina

Hello everybody, it's me, Dave, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it's quick, it tastes yummy. Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina is something which I've loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina is 12 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina estimated approx 45 minutos.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina using 12 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.

Hace tiempo que quería hacer unas semiesferas y hace unos días compre un molde para ello.De entrada estaba indecisa si hacerlas dulces o saladas y al final me decidí por las saladas ya que pienso que con las dulces tendré más opciones en otros momentos.Con la vichyssoise me pareció una idea excelente y así de paso la probaba porque nunca la había hecho, me salio estupenda y las esferas con la cecina todo un acierto.

Ingredients and spices that need to be Take to make Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina:

  1. 300 g puerro (sólo la parte blanca) cortado en rodajas
  2. 50 g aceite de oliva
  3. 50 g mantequilla
  4. 700 g agua
  5. 250 g patata en trozos
  6. 1 cucharadita sal
  7. 1 pellizco pimienta blanca
  8. 1 pellizco nuez moscada
  9. 200 g leche evaporada
  10. Cebollino para decorar
  11. 4 lonchas cecina
  12. 8 hojas gelatina

Steps to make to make Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina

  1. Lavamos muy bien los puerros dandoles un corte en cruz y quitamos muy bien la tierra.
  2. Echamos los puerros troceados en vaso de la thermomix y trituramos durante 4 segundos, velocidad 5. Con ayuda de la espátula, bajamos los restos que hayan quedado en las paredes y en la tapa del vaso hacia las cuchillas.
  3. Añadimos el aceite, la mantequilla y programamos 12 minutos, temperatura varoma y velocidad 1.
  4. Agregamos 200 gr. de agua y programamos 1 minuto, velocidad progresiva 5-7-10, para que el puerro quede totalmente triturado.
  5. Añadimos la patata cortada en trozos, la sal, la pimienta y el resto del agua (500 gr.). Programamos 20 minutos, temperatura 100º y velocidad 1.
  6. Esperamos unos minutos a que baje un poco la temperatura (hasta que esté a 80º) y programamos 1 minuto, a velocidad 7.
  7. Ponemos un pellizco de nuez moscada y la nata o leche evaporada. Programamos 8 minutos, temperatura 90º y velocidad 3.
  8. Retiramos a un bol y dejamos enfriar se puede tomar templada o fría.
  9. Ponemos las hojas de gelatina a hidratar en agua fría unos 5 minutos.
  10. Ponemos en un bol aparte unos 500 ml de la vichyssoise y añadimos la gelatina hidratada, le damos unas vueltas y ponemos en el molde de las semiesferas en el que previamente tendremos untado con una pizca de aceite,dejamos enfriar y después metemos en la nevera como mínimo 5 horas.
  11. Con un molde de emplatar del tamaño de las semiesferas cortamos unos círculos de cecina y reservamos.Con los restos de cortar la cecina los ponemos entre dos papeles de cocina y metemos un minuto al microondas,dejamos enfriar, con los restos pequeños los estrujamos entre los dedos y hacemos la sal de cecina y con los grandes dejamos para adornar nuestras semiesferas.
  12. Montaje del plato ponemos en un plato bonito yo puse en una pizarra de Platos y Pizarras pondremos de base los círculos de cecina encima las semiesferas(se desmoldan muy bien)y rociamos con la sal de cecina el cebollino picado y una gota de aceite de oliva. Un plato delicioso y que queda muy vistoso me encanta este molde seguro que le saco mucho partido ya veréis,espero que os guste.

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you wish to serve a dish that uses less or even more components or is a little bit basically zesty, you can make simple adjustments to achieve this objective. In other words, begin making your dishes on schedule. When it comes to basic cooking skills for novices you don't require to discover them however only if you understand some basic food preparation strategies.

This isn't a complete guide to quick as well as easy lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Favorite Semiesferas de vichyssoise con base de cecina y crujiente de cecina. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Dip de Cebolla

Comtessa de jamón (Thermomix 31)

Romanescu con bechamel, queso y pesto